Ingredient.
- 300gram daging, dihiris nipis
- 1 inci kunyit hidup
- 2 ulat bawang putih
- 1/2 inci halia
- 1 biji kentang, potong wedges dan rendam
- 1 biji bawang merah dihiris kasar
- 1 biji lada merah dihiris
- 1 biji lada hijau dihiris
- 1/2 cawan air
- 2tbsp minyak masak
- garam dan gula.
Direction.
- tumbuk kunyit hidup,bawang putih and halia. Kemudia gaul adunan dengan daging, perap selama 1 jam.
- Kentang digoreng sehingga keemasan.
- Panaskan kuali, masukkkan daging. Kacau and masukkan air. Bila mendidih, kecilkan api dan masak daging sehingga empuk.
- Masukkan minyak masak, gaul rata dan biarkan daging sedikit garing.
- Masukkan kentang , hirisan bawang, hirisan cili merah and hijau dan garam dan gula untuk rasa.
No comments:
Post a Comment