Ingredient.
Pastries.
Pastries.
- 125 g of butter
- 60g of icing sugar
- 1 egg
- 240g flour
Blueberry Filling.
- 250g of cream cheese
- 50g of icing sugar
- 20g of melted butter
- 1/2 table spoon of lemon juice
- 1 egg
- Blueberry feeling / blueberry jem
Direction.
- Panaskan oven for 180 Celsius.
- Untuk Pastries , pukul butter dengan icing sugar sampai kembang dan fluffy
- masukkan telur dan continue whipping.
- Masukkan tepung skit2 sampai habis.
- kemudian, uli tepung smpai jadi dough dan tekankan tepung pada tart pan dan bakar selama 15-20 minutes smpai golden.
- Sesudah siap masak, biarkan tart shell td sejuk to room tempurate.
- Untuk Filling, pukul cream cheese, butter dan icing sugar sampai kembang, Lastly masukkan lemon juice dan telur.
- Masukkan filling tadi kedalam piping bag. Pipekan kedalam tart shell tadi.
- Pipekan Blue berry jem/blueberry filling tadi diatas adunan cream cheese tadi dan creat any pattern using a tooth pick.
- With the same temperature, baked for another 10 minutes.
Tart shell yg sangat comel dan sedap
pattern yang super x comel sebab aku x reti nk deco2.. haha..
Siap dibakar =)
Even pattern blueberry filling tak lawa, tapi rasenye sangat la sedap... =)
No comments:
Post a Comment