September 09, 2012

Blue Berry Cheese Tart

Ingredient.

Pastries.

  • 125 g of butter
  • 60g of icing sugar
  • 1 egg
  • 240g flour
Blueberry Filling.
  • 250g of cream cheese
  • 50g of icing sugar
  • 20g of melted butter
  • 1/2 table spoon of lemon juice
  • 1 egg
  • Blueberry feeling / blueberry jem
Direction.
  1. Panaskan oven for 180 Celsius.
  2. Untuk Pastries , pukul butter dengan icing sugar sampai kembang dan fluffy
  3. masukkan telur dan continue whipping. 
  4. Masukkan tepung skit2 sampai habis.
  5. kemudian, uli tepung smpai jadi dough dan tekankan tepung pada tart pan dan bakar selama 15-20 minutes smpai golden.
  6. Sesudah siap masak, biarkan tart shell td sejuk to room tempurate.
  7. Untuk Filling, pukul cream cheese, butter dan icing sugar sampai kembang, Lastly masukkan lemon juice dan telur.
  8. Masukkan filling tadi kedalam piping bag. Pipekan kedalam tart shell tadi.
  9. Pipekan Blue berry jem/blueberry filling tadi diatas adunan cream cheese tadi dan creat any pattern using a tooth pick.
  10. With the same temperature, baked for another 10 minutes.

Tart shell yg sangat comel dan sedap


pattern yang super x comel sebab aku x reti nk deco2.. haha..



Siap dibakar =)


Even pattern blueberry filling tak lawa, tapi rasenye sangat la sedap... =)

No comments:

Post a Comment