Ingredient.
Pastries.
Pastries.
- 125 g of butter
 - 60g of icing sugar
 - 1 egg
 - 240g flour
 
Blueberry Filling.
- 250g of cream cheese
 - 50g of icing sugar
 - 20g of melted butter
 - 1/2 table spoon of lemon juice
 - 1 egg
 - Blueberry feeling / blueberry jem
 
Direction.
- Panaskan oven for 180 Celsius.
 - Untuk Pastries , pukul butter dengan icing sugar sampai kembang dan fluffy
 - masukkan telur dan continue whipping.
 - Masukkan tepung skit2 sampai habis.
 - kemudian, uli tepung smpai jadi dough dan tekankan tepung pada tart pan dan bakar selama 15-20 minutes smpai golden.
 - Sesudah siap masak, biarkan tart shell td sejuk to room tempurate.
 - Untuk Filling, pukul cream cheese, butter dan icing sugar sampai kembang, Lastly masukkan lemon juice dan telur.
 - Masukkan filling tadi kedalam piping bag. Pipekan kedalam tart shell tadi.
 - Pipekan Blue berry jem/blueberry filling tadi diatas adunan cream cheese tadi dan creat any pattern using a tooth pick.
 - With the same temperature, baked for another 10 minutes.
 
Tart shell yg sangat comel dan sedap
pattern yang super x comel sebab aku x reti nk deco2.. haha..
Siap dibakar =)
Even pattern blueberry filling tak lawa, tapi rasenye sangat la sedap... =)

.jpg)
.jpg)

No comments:
Post a Comment